Foto av Parmalindad kyckling med ugnsbakade grönsaker och waldorfsallad från WW ViktVäktarna

Parmalindad kyckling med ugnsbakade grönsaker och waldorfsallad

3
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krämig sallad med rötter från New York passar jättebra till den skinklindade kycklingen och de ugnsrostade grönsakerna.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Lufttorkad skinka

4 skiva(or)

Rödbetor, färska

300 g

Morot

8 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, röd/röda

Tomat

3 st

Grönsaksfond

2 msk

Timjan

1 msk

Stjälkselleri

2 st

Vindruvor

200 g

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Fraiche 8%

½ dl

Valnötter

8 halv(t)/halvor

Instruktioner

  1. Krydda kycklingfiléerna och vira skinkan runt om. Lägg dem i en ugnsfast form. Skala rotfrukter och lök, skär dem i mindre bitar. Blanda rotfrukter, lök med grönsaksfond och timjan. Lägg dem i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Ställ in dem mitt i ugnen tillsammans med kycklingen. Baka i ca 25 minuter och lägg in halverade tomater. Tillaga ytterligare 5 minuter tills kycklingen är klar och grönsakerna knappt mjuka. Gör salladen under tiden. Skär sellerin i tunna skivor. Halvera druvorna. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Blanda selleri och frukt med fraichen. Smaka av med salt och peppar. Strö över valnötter. Ta ut kycklingen och skiva den. Servera med grönsaker och salladen.