Foto av Pasta med pumpa och ädelost från WW ViktVäktarna

Pasta med pumpa och ädelost

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god pasta med vitlöks- och chilirostad pumpa, ädelost och ruccola. Lite ingredienser, mycket smak!

Ingredienser

Pumpa (vintersquash)

800 g, gärna delicatapumpa

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Chili flakes

½ tsk

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Ruccola

70 g

Ädelost 30%

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva upp pumpan (behåll skalet) och blanda med pressad vitlök, olja, chili flakes, salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills den är mjuk och gyllene, ca 30 minuter.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av kokvattnet.
  4. Blanda ihop pasta, kokvatten från pastan, pumpa, ruccola och smulad ädelost.

Anteckning

Rosta gärna pumpakärnorna i ugn, 175° ca 20 minuter. Det blir krispigt och gott att toppa pastan med.