[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Pasta med pumpa och ädelost från WW ViktVäktarna

Pasta med pumpa och ädelost

10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god pasta med vitlöks- och chilirostad pumpa, ädelost och ruccola. Lite ingredienser, mycket smak!

Ingredienser

Pumpa (vintersquash)

800 g, gärna delicatapumpa

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Chili flakes

½ tsk

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Ruccola

70 g

Ädelost 30%

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva upp pumpan (behåll skalet) och blanda med pressad vitlök, olja, chili flakes, salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills den är mjuk och gyllene, ca 30 minuter.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av kokvattnet.
  4. Blanda ihop pasta, kokvatten från pastan, pumpa, ruccola och smulad ädelost.

Anteckning

Rosta gärna pumpakärnorna i ugn, 175° ca 20 minuter. Det blir krispigt och gott att toppa pastan med.