ViktVäktarna - Pasta med ugnsbakad feta och tomat

Pasta med ugnsbakad feta och tomat

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Du får bara inte missa denna busenkla, men magiskt goda, pasta! Så mycket smak, för så lite besvär. Släng bara in en bit fetaost och ett gäng tomater i ugnen, koka pasta och blanda ihop till en krääämig och härlig pastarätt. Och så toppa gärna med valnötter!

Ingredienser

Cocktailtomater

400 g

Olivolja

2 tsk

Oregano

2 msk, färsk

Salladsost (feta) 25%

150 g

Bönpasta okokt (100% bönor)

250 g

Valnötter

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Halvera tomater och blanda med olja, oregano, salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med osten. Sätt in långt ner i ugnen ca 40-50 minuter tills tomaterna mjuknat och osten börjat få lite färg.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 1-2 dl av kokvattnet.
  4. Blanda pasta, pastavatten, tomat och feta. Toppa med valnötter.