Foto av Pecanbakad Hjortfilé från WW ViktVäktarna

Pecanbakad Hjortfilé

13
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Pecanbakad hjortfilé med salviabräserade jordärtskockor och lingonvinaigrette. En härlig rätt med vilt och goda smakkombinationer.

Ingredienser

Pekannötter

6 halv(t)/halvor

Rosmarin

2 krm

Parmesanost

2 msk

Bröd ljust/vitt

1 skiva(or)

Margarin flytande 80%

1 msk

Hjortfilé

250 g

Mjölk 1,5%

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or), pressad

Salvia

2 krm

Jordärtskocka

8 st, skalade och i grova bitar

Balsamvinäger

1 msk, vit

Rapsolja

1 tsk, olivolja

Lingonsylt

2 msk, rårörd

Instruktioner

  1. Mixa nötter, rosmarin, parmesan, bröd och margarin i en matberedare. Det skall bli som en kladdig kryddpasta. Bryn hjortfilén runt om i margarin. Klappa på kryddpastan på ena sidan av filén. Ugnsbaka på plåt med kryddpastan uppåt i 150° tills innertemperaturen är 57°. Koka mjölk, grädde, vitlök och salvia på låg värme. Rör om regelbundet. Lägg ner jordärtsskockorna och låt småkoka tills bitarna är mjuka. Ta upp skockorna och koka ihop gräddkoket ett par minuter tills såsen blivit lite tjockare. Lägg ner skockorna igen, smaka av med salt och peppar och ev lite pressad citron. Blanda lingonen med vinägern och oljan. Skiva upp filén, lägg upp på tallrik tillsammans med övriga tillbehör och ringla över vinaigretten.