Pecanbakad Hjortfilé
13
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Pecanbakad hjortfilé med salviabräserade jordärtskockor och lingonvinaigrette. En härlig rätt med vilt och goda smakkombinationer.
Ingredienser
Pekannötter
6 halv(t)/halvor
Rosmarin
2 krm
Parmesanost
2 msk
Bröd ljust/vitt
1 skiva(or)
Margarin flytande 80%
1 msk
Hjortfilé
250 g
Mjölk 1,5%
1 dl
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
1 dl
Vitlök
1 klyfta(or), pressad
Salvia
2 krm
Jordärtskocka
8 st, skalade och i grova bitar
Balsamvinäger
1 msk, vit
Rapsolja
1 tsk, olivolja
Lingonsylt
2 msk, rårörd