Foto av Pepparrotsbakad lax från WW ViktVäktarna

Pepparrotsbakad lax

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Smaka lax med pepparrot och lime, en ovanlig smakmix som lyfter vardagen till en mindre fest. Ha enkel kokt potatis till är hur läckert som helst.

Ingredienser

Lax

125 g

Pepparrot

2 tsk, riven/rivet

Ströbröd (skorpmjöl)

½ msk

Rapsolja

½ tsk

Lime

½ st

Yoghurt naturell 0,5%

½ dl

Senap (dijon)

½ msk

Persilja

1 msk

Potatis

200 g

Gröna bönor

2 dl

Instruktioner

  1. Lägg laxfilén i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Blanda pepparrot, ströbröd, olja, limesaft och skal till en slät massa och bred över laxen. Tillaga i ugn 175° ca 15 minuter. Vispa samman yoghurt, senap, persilja, salt och peppar till en sås. Servera laxen med kokt potatis, sås och gröna bönor.