Foto av Piccata med saffransris från WW ViktVäktarna

Piccata med saffransris

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskfilé med tomat- och basilikaröra och saffransris. En färgrik rätt, trevlig att bjuda på!

Ingredienser

Fläskfilé

400 g

Ägg

1 st

Parmesanost

1 dl

Vetemjöl

2 msk

Margarin flytande 80%

1 msk

Ris, okokt

2 dl

Vatten

4 dl

Saffran

1 pkt

Krossade tomater

1 förp

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Basilika

1 dl, hackad, grovt

Instruktioner

  1. Koka riset med saffran. Hacka löken och fräs den mjuk i lite margarin. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök och låt röran koka en liten stund. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan. Vispa ägget och blanda med parmesanost. Tillsätt en liten skvätt vatten, salta och peppra. Putsa fläskfilén och dela den i 8 bitar. Ställ bitarna på högkant och platta ut dem. Värm en rymlig stekpanna med margarin. Vänd bitarna i vetemjöl och därefter i ostsmeten. Stek dem på inte alltför hög värme 2-3 min på varje sida. Värm tomatröran och tillsätt basilikan. Lägg upp saffransriset, placera piccatan ovanpå. Häll tomatröran runtomkring. Servera med broccoli.