Foto av Vegetarisk poké bowl med tofu och vattenmelon från WW ViktVäktarna

Vegetarisk poké bowl med tofu och vattenmelon

14
11
6
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig vegetarisk pokébowl med marinerad het tofu, söt och saftig vattenmelon, nötter, avokado, edamame och sesamfrön. En riktig sommarbowl alltså.

Ingredienser

Svart ris

2 dl

Risvinäger

2 tsk

Socker

2 tsk

Tofu

270 g

Sesamolja

1 msk

Risvinäger

1 msk

Japansk soja

1 msk

Sriracha

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

1 st

Ingefära

1 msk, riven

Cashewnötter

1 dl

Vattenmelon

½ st, liten

Avokado

1 liten(t)/små

Edamamebönor, kokta

200 g

Koriander

1 knippe(n)

Sesamfrön

1 msk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt det sedan kallna helt. Blanda ihop risvinäger och socker tills sockret lösts upp helt. Blanda ner i riset och låt stå kallt till servering.
  2. Blanda ihop olja, risvinäger, soja, sriracha, pressad vitlök, pressad lime och riven ingefära.
  3. Skiva tofu och klappa torr mellan två hushållspapper. Tärna sedan och lägg i marinaden.
  4. Hetta upp en panna och stek tofutärningarna i marinaden tills de fått fin färg. Salta och ta från värmen.
  5. Hacka och rosta nötter i en torr panna. Tärna melon. Skiva avokado.
  6. Lägg upp ris, tofu, bönor, melon och avokado i skålar. Toppa med nötter, koriander och sesamfrön.