Foto av Portergryta från WW ViktVäktarna

Portergryta

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Lövbiff i gryta smaksatt med porter, soja och gelé. God, höstig rätt som uppskattas av många!

Ingredienser

Lövbiff

250 g

Potatis

4 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Schalottenlök

2 st

Champinjoner

6 st

Folköl 3,5%

2 dl, porter

Köttbuljong

1 dl

Japansk soja

1 msk

Gelé

1 msk, svartvinbärsgelé

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Instruktioner

  1. Strimla biffen och bryn i margarin. Hacka löken och dela svampen. Häll porter, buljong, soja och gelé i en gryta och låt det koka upp. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt biff, lök och svamp, låt det sjuda ca 20 min. Vispa ner grädden och sjud ytterligare 2 min. Servera med kokt potatis och kokta grönsaker.