ViktVäktarna -  Potatis- och baconfrittata

Potatis- och baconfrittata

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
En smarrig frittata som passar lika bra till frukost, brunch, lunch eller en lättare middag.

Ingredienser

Färskpotatis

100 g

Lök

1 st, röd/röda

Bacon

40 g

Champinjoner

125 g

Rapsolja

1 tsk

Cocktailtomater

125 g

Ägg

4 st

Vatten

1 msk, kallt

Bladpersilja

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Koka potatis ca 5 min. Häll av vattnet och låt svalna. Skiva sedan upp.
  2. Skala och skiva lök. Skiva bacon och champinjoner. Hetta upp olja i en panna och stek löken några minuter. Blanda ner bacon och svamp och stek tills baconet är krispigt.
  3. Halvera tomater.
  4. Sätt ugnen på 220°.
  5. Vispa ihop ägg med vatten, persilja, salt och peppar. Häll över i pannan tillsammans med potatis och tomat. Ställ in pannan i ugnen och grädda tills frittatan stelnat, ca 20 min.