Foto av Potatis- och pumpapaj från WW ViktVäktarna

Potatis- och pumpapaj

11
10
9
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
55 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt matig paj som passar perfekt på buffén. Fullproppad med godsaker, som potatis, äpple, pumpa och rökt skinka och kryddad med persilja och gräslök. En smak av svensk sommar helt enkelt.

Ingredienser

Vetemjöl

2 dl

Grahamsmjöl

½ dl

Kvarg naturell 1%

1¼ dl

Margarin flytande 80%

50 g

Vatten

2 msk

Potatis

400 g

Butternutpumpa

400 g

Lök

1 st, röd/röda

Purjolök

1 st

Olivolja

1 tsk

Äpple

1 st

Skinka

75 g

Ägg

2 st

Färskost 7%

200 g

Gräddfil 12%

1 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Bladpersilja

1 msk, hackad

Gräslök

1 msk, hackad

Ost 17%

2 dl, riven/rivet

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, kvarg, margarin, vatten och en nypa salt. Baka i ugn 10-15 minuter.
  3. Tärna potatis, pumpa och lök. Skiva purjolök. Stek i olja i en gryta ca 10 minuter.
  4. Tärna äpple och skinka och blanda ner, låt steka med en kort stund. Krydda med salt och peppar och lägg i pajskalet.
  5. Vispa ihop ägg, färskost, gräddfil, majsstärkelse, persilja, gräslök och hälften av osten. Häll det över pajfyllningen och toppa med resterande ost. Grädda i ugn ca 40 minuter.

Anteckning

Välj gärna färskpotatis om det är säsong för det.