Foto av Ratatouille med bönor och helgrillad halloumi från WW ViktVäktarna

Ratatouille med bönor och helgrillad halloumi

9
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel ratatouille med stora vita bönor tillsatta som gör den lite matigare. Serverad tillsammans med helgrillad halloumi.

Ingredienser

Vitlök

3 klyfta(or)

Lök

1 st, röd/röda

Zucchini (squash)

1 st

Aubergine

1 st

Paprika

2 st

Fänkål

1 stånd

Olivolja

2 tsk

Timjan

kruka(or)

Tomater, hela konserverade

400 g, körsbärstomater

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Halloumi

250 g

Olivolja

1 tsk

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och krossa vitlöksklyftorna med sidan av kniven. Tärna övriga grönsaker. Bre ut allt på en plåt. Blanda med salt, peppar och olja. Lägg på timjankvistar och häll över tomaterna. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 150° efter 10 minuter. Tillaga ytterligare 20-30 minuter. När det är 5 minuter kvar, ta ut plåten och häll över sköljda och avrunna bönor.
  3. Pensla halloumi med olja och stek hel i en grillpanna på medelvärme under lock ca 10 minuter per sida. Skiva upp och servera med ratatouillen och ruccola.

Anteckning

Det är gott att servera en god bit bröd till. Och gillar du hetta är det gott att blanda ner lite finhackad chili eller chili flakes.