Foto av Ris- och kokospannkakor med het tonfisk från WW ViktVäktarna

Ris- och kokospannkakor med het tonfisk

15
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
”Jag gillar inte pannkakor!” har vi aldrig hört någon säga. Inte heller angående denna matiga variant gjord på rismjöl och kokosmjölk (ja, de är ljuvliga), fyllda med marinerad tonfisk, picklad vitkål och en avokado- och tomatsalsa. Absolut en värdig utmanare till fredagstacon!

Ingredienser

Japansk soja

3 msk

Sesamolja

2 tsk

Sriracha

2 tsk

Risvinäger

1 tsk

Socker

1 tsk

Tonfisk

560 g

Picklad kål

150 g, vitkål, 1 dl ättikssprit, 2 dl socker och 3 dl vatten

Avokado

1 liten(t)/små

Tomat

1 st

Salladslök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

½ st

Koriander

3 msk, hackad

Rismjöl

2 dl

Ägg

2 st

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Blanda ihop soja, sesamolja, sriracha, risvinäger och socker. Lägg tonfisk i en påse och häll över marinaden. Låt den marineras ca 30 minuter.
  2. Strimla kål och knåda den en stund med händerna. Vispa ihop ättikssprit, socker och vatten tills sockret lösts upp. Häll över kålen och låt stå till servering.
  3. Träna avokado och tomat, strimla salladslök och finhacka vitlök. Blanda ihop och pressa över lime. Blanda ner hackad koriander och smaka av med lite salt.
  4. Vispa ihop rismjöl, ägg och kokosmjölk till en jämn smet.
  5. Värm olja i en panna på medelvärme och stek pannkakor.
  6. Hetta upp en panna ordentligt och stek fisken i sin marinad hastigt på båda sidor. Den ska få ordentligt med färg, men inte vara genomstekt. Skiva upp.
  7. Fyll pannkakorna med picklad kål, tonfisk och salsa.