Foto av Risoniröra med strimlad schnitzel och vitkålssallad pizza style från WW ViktVäktarna

Risoniröra med strimlad schnitzel och vitkålssallad pizza style

12
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Risoni är en snabblagad pastasort som även funkar bra till fusk-risotto. Här blandar vi den med tomat och serverar till skinkschnitzel.

Ingredienser

Pasta okokt (risoni)

2 dl

Tomatpuré

2 msk, 1-2 msk

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

600 g

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Margarin flytande 80%

1 msk

Tomat

2 st

Parmesanost

4 msk, eller pecorino

Vitkål

1 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Balsamvinäger

½ msk, vit

Salladskrydda

1 tsk, efter smak

Svartpeppar

1 krm, efter smak

Instruktioner

  1. Börja med vitkålssalladen. Riv eller strimla vitkål, blanda med olja, balsamvinäger, salladskrydda och svartpeppar. Knåda in vätska och kryddor ordentligt i vitkålen.
  2. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Lägg i tomatpuré och buljongtärning i kokvattnet.
  3. Strimla skinkan, krydda med salt, peppar och rökt paprikapulver. Stek i margarin till fin färg.
  4. Blanda risonin med schnitzel och tomat skuren i bitar. Toppa med riven pecorino och servera med vitkålssalladen.
  5. Tips! Det går bra att krydda köttet med annat än rökt paprika. Curry funkar fint, en lite mer annorlunda variant är lökpulver, ingefära och kanel. Våga experimentera då och då, nya smaker är spännande.