ViktVäktarna - Rödbetscouscous med rostad pumpa och fetaost

Rödbetscouscous med rostad pumpa och fetaost

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att göra "couscous" på rödbetor och sedan steka hastigt blir ljuvligt gott. Här serverad i en vintrig sallad med rostad pumpa, örter och fetaost. Gillar du hetta är det gott att krydda pumpan med lite chilipulver innan den rostas.

Ingredienser

Butternutpumpa

400 g

Olivolja

1 tsk

Rödbetor, färska

400 g

Rapsolja

1 tsk

Mynta

1 knippe(n)

Dill

1 knippe(n)

Salladsost (feta) 25%

75 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och tärna pumpa. Blanda med olja och salta och peppra. Lägg på en plåt och sätt in i ugnen tills den är mjuk, ca 15 minuter. Låt svalna.
  3. Skala rödbetor och kör i matberedare till smulor.
  4. Hetta upp olja i en panna och stek rödbetssmulorna tills de mjuknat något. Låt svalna.
  5. Blanda ihop rödbetssmulorna med pumpa, mynta och hackad dill. Smula över ost och servera.