ViktVäktarna - Rödstrimma med krämig potatis, trattkantareller och bacon

Rödstrimma med krämig potatis, trattkantareller och bacon

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här snackar vi smarrig middag! Stekt rödstrimma serverad med en krämig potatis med västerbottensost samt trattkantareller stekta tillsammans med kalkonbacon.

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Potatis

800 g, fast

Margarin flytande 80%

2 tsk

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Vatten

5 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Västerbottensost

2 dl, riven/rivet

Rödstrimma

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Kalkonbacon

100 g

Kantareller

300 g, trattkantareller

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Finhacka lök och skär potatis i 1 cm stora tärningar.
  2. Värm 2 tsk margarin i en stor kastrull. Fräs hälften av löken på medelhög värme i 3 minuter. Tillsätt potatis och vin och låt vinet koka in. Tillsätt vatten så att det precis täcker potatisen och buljongtärning. Låt sjuda på svag värme under lock potatisen 20 minuter. Ta av locket och låt potatisen koka klart och buljongen koka bort på låg värme, ca 10 minuter. Rör om lite då och då så att du får en krämig potatis.
  3. Salta och peppra fisken och stek i margarin i en panna ett par minuter på varje sida.
  4. Skär bacon i tunna strimlor och stek knaprigt i en torr panna. Tillsätt svampen och låt den steka med tills den fått lite färg. Salta lätt.
  5. Blanda ner ost i potatisen och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera rödstrimma med oststuvad potatis, bacon, kantareller och sallad.

Anteckning

Rödstrimma hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker, men hittar du inte den funkar det fint med torsk eller annan god vit fisk.