ViktVäktarna - Rostad blomkål och sötpotatis med linser

Rostad blomkål och sötpotatis med linser

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Linser serverade med rostad blomkål och sötpotatis och en smarrig örtsås är en riktig toppenmiddag!

Ingredienser

Blomkål

800 g

Sötpotatis okokt

800 g

Olivolja

1 msk

Paprikapulver

1 msk

Gröna kokta linser

1 förp, avrunnen/avrunnet

Persilja

4 msk, hackad

Olivolja

1 tsk

Citron

1 st

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° och varmluft.
  2. Dela blomkål och sötpotatis i stora bitar. Blanda med 1 msk olivolja och paprikapulver. Fördela ut på en ugnsfast plåt. Salta och peppra. Sätt in i ugnen tills grönsakerna blivit mjuka, ca 20 minuter.
  3. Skölj linser och blanda med 1 msk finhackad persilja, 1 tsk olivolja, pressad citron, salt och peppar.
  4. Blanda yoghurt med pressad vitlök och 3 msk finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera den rostade blomkålen och sötpotatisen med linserna. Toppa med örtsås.