ViktVäktarna - Rostad morotssallad med dadlar och ädelost

Rostad morotssallad med dadlar och ädelost

3
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
En rostad morotssallad som passar till mycket. Grymt god på en buffé, men funkar så klart även som en sallad till en bit fisk, kyckling eller vad du nu gillar!

Ingredienser

Morot

14 medelstor(t)/medelstora, gärna olika färg

Olivolja

1 msk

Ruccola

200 g

Bladpersilja

1 knippe(n)

Ädelost 30%

6 msk

Valnötter

4 msk, hackade

Dadlar, torkade

4 st

Citron

1½ msk, pressad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Dela morötterna i mindre bitar och blanda med olja på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de är mjuka, ca 30 minuter. Blanda runt efter halva tiden. Salta lätt.
  3. Blanda ruccola och persilja på ett stort fat och fyll på med morötterna. Hacka dadlar och nötter och toppa morötterna med dem och smulad ost. Pressa över citron och servera direkt.