ViktVäktarna - Rostad potatis, kål och salsiccia med citronyoghurt

Rostad potatis, kål och salsiccia med citronyoghurt

11
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pytt i panna gone crazy (på bästa tänkbara sätt). Fina små potatisar, smakrik salsiccia och två sorters kål. In i ugnen på en och samma plåt och toppa vardagskalaset med en fräsch citronyoghurt.

Ingredienser

Potatis

500 g, små

Vitkål

500 g

Fänkål

1 stor(t)/stora

Olivolja

1 msk

Färsk korv 25%

300 g, salsiccia

Timjan

1 msk, färsk

Flingsalt

1 tsk

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera potatis och klyfta vitkål och fänkål. Lägg i en påse tillsammans med olja och skaka runt så att allt täcks. Lägg över i en långpanna tillsammans med korv och timjan. Salta och peppra och rör runt ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30-35 minuter.
  3. Blanda yoghurt med rivet skal och lite pressad saft från citronen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera de ugnsrostade grönsakerna och korven med citronyoghurten.

Anteckning

Det passar bra att toppa med färsk timjan.