ViktVäktarna - Rostade grönsaker i sötsur sås

Rostade grönsaker i sötsur sås

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig klassiker i vegansk tappning. Enkelt, snabb och god vardagsrätt som brukar få även den största grönsaksvägraren att ge med sig.

Ingredienser

Blomkål

1 stor(t)/stora

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

2 st, 1 grön, 1 röd

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

½ msk

Basmatiris okokt

2 dl

Salladslök

2 st

Ananas, konserverad i juice

140 g, 1 förp à 220 g

Japansk soja

2 msk

Majsstärkelse (redning)

2 msk

Ketchup

½ dl

Risvinäger

3 msk

Vatten

3 dl

Sesamfrön

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela blomkål i mindre bitar. Klyfta lök. Skiva paprika och vitlök. Blanda med olja och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Strimla salladslök och tärna ananasen (spara juicen).
  4. Blanda ihop soja och redning i en wokpanna. Blanda ner ketchup, juicen från ananasen, vinäger och vatten. Koka upp och låt sjuda några minuter tills såsen tjocknat något. Blanda ner de rostade grönsakerna och ananasen.
  5. Servera grytan med ris och toppa med salladslök och sesamfrön.

Anteckning

Vill du ha en matigare gryta passar det fint att ha kikärter i den. Släng i så fall in dem en stund i ugnen tillsammans med grönsakerna och rosta dem så de blir lite krispiga.