Foto av Semla med banan, mandel och gräddyoghurt från WW ViktVäktarna

Semla med banan, mandel och gräddyoghurt

13
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Trött på den klassiska semlan? Testa denna goda variant med mosad banan, hackad mandel och gräddyoghurt i en slät bulle. God även om du inte är trött på den klassiska!

Ingredienser

Slät bulle

6 stor(t)/stora

Mandel

30 st

Banan

3 st

Citron

1 klyfta(or), saft

Vispgrädde 40% ovispad

1 dl

Socker

1 tsk

Grekisk yoghurt 10%

2 dl

Florsocker

½ tsk

Instruktioner

  1. Skär av ett tunt lock på varje bulle. Gröp ur bullarna och lägg inkråmet i en skål. Hacka mandlar grovt eller fint, allt efter hur mycket crunch du vill ha. Mosa bananerna och pressa över citronsaften. Blanda hackade mandlar och bananmos med inkråmet.
  2. Häll vispgrädde och socker i en bunke och vispa hårt, den ska vara på gränsen till att bli smör. Fyll under tiden underdelen på bullen med bananmoset. Blanda ner grekisk yoghurt i grädden. Spritsa gräddyoghurten på bullarna, lägg på locket och sikta över lite florsocker. Servera genast.