ViktVäktarna - Kokospanerad tofu med sötpotatis och granatäpplesalsa

Kokospanerad tofu med sötpotatis och granatäpplesalsa

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarrig middag som funkar precis lika bra på vardagen som till helgen. Sötpotatisklyftor, tofu panerad med kokos och stekt i sesamolja, en sötsyrlig och lite het yoghurtsås och sist, men inte minst, en granatäpplesalsa.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

800 g

Rapsolja

2 tsk

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Harissapasta

1 tsk

Honung, flytande

1 tsk

Lime

1 st

Granatäpple

1 st

Bladpersilja

1 knippe(n)

Tofu, fast

400 g

Kokosflingor torkade

3 msk

Sesamolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klyfta sötpotatis och blanda med rapsolja, salt och peppar. Sätt in i ugn ca 30 minuter tills de är mjuka och fått lite färg.
  3. Blanda ihop yoghurt med pressad vitlök, harissa, honung och lite rivet limeskal.
  4. Pilla eller banka ur kärnorna ur granatäpplet och blanda med hackad persilja och lite pressad lime.
  5. Skiva upp tofu och pressa ur vätska mellan två hushållspapper. Tryck sedan skivorna mot kokosflingorna och stek i sesamolja i en på medelvärme panna tills de är gyllene.
  6. Servera tofu med sötpotatisklyftor, vitlöks- och harissayoghurt och granatäpplesalsa.

Anteckning

För mer smak på tofun, marinera i japansk soja och pressad vitlök över natten.