Foto av Sjömansbiff från WW ViktVäktarna

Sjömansbiff

9
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Världens bästa hösträtt! Nötinnanlår som "göttas" ihop med potatis, mörkt öl, lagerblad, timjan och köttbuljong. En riktigt mustig gryta.

Ingredienser

Innanlår, nöt

600 g

Potatis

800 g

Lök

2 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 msk

Salt

1 tsk, 1-2 tsk

Peppar

1 krm, 1-2 krm

Timjan

2 tsk, 1-2 tsk

Lagerblad

1 st

Folköl 3,5%

330 ml, mörkt öl

Vatten

2 dl

Köttbuljongtärning

½ st

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Skär köttet i skivor. Skala potatis och lök. Skär potatis och lök i skivor. Bryn löken i lite av margarinet i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan. Bryn köttet i resterande margarin. Krydda med salt och peppar. Varva potatis, lök och kött i en gryta eller traktörpanna (potatisen ska vara underst och överst). Krydda mellan varven med salt, peppar och timjan. Lägg i lagerbladet. Häll på öl, vatten och lägg i buljongtärning. Låt koka sakta under lock ca 45 min eller tills köttet är mört och potatisen mjuk. Strö över hackad persilja och servera.