Foto av Majs- och fetafritters från WW ViktVäktarna

Majs- och fetafritters

4
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Barnsligt goda majsplättar, toppade med en syrlig sås med gräslök och salladsost.

Ingredienser

Vetemjöl

50 g

Bakpulver

½ tsk

Ägg

2 st

Majs

200 g

Solrosolja

1 msk

Salladsost (feta) 10%

50 g

Grekisk yoghurt 0%

125 g

Gräslök

3 msk

Instruktioner

  1. Lägg mjöl, bakpulver, ägg och en fjärdedel av majsen i en mixer och kör till en slät massa. Blanda i resterande majs och smaka av med salt och peppar.
  2. Värm olja i en panna och stek små plättar.
  3. Mosa ihop ost med yoghurt och hälften av gräslöken.
  4. Toppa plättarna med sås och resterande gräslök.

Anteckning

För extra sting, tillsätt lite chili flakes i smeten.