Foto av Smakrik torsk med cashewnötter från WW ViktVäktarna

Smakrik torsk med cashewnötter

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Torskfilé med insiration från det vietnamesiska köket. Servera med en fantastisk dipsås och njut!

Ingredienser

Torsk

500 g

Rapsolja

1 msk

Ingefära

1 msk, färsk, riven

Gurkmeja

1 tsk

Salladslök

2 st

Cashewnötter

15 st

Basilika

4 msk, färsk, gärna thaibasilika

Fisksås (orientalisk)

1 msk, gärna nam pla

Lime

1 st, saft

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda, färsk, hackad

Socker

1 krm, en nypa

Risnudlar okokta

160 g

Instruktioner

  1. Skiva salladslök, hacka nötter, basilika, vitlök och chili. Skär fisken i mindre bitar och stek den på svag värme i olja, tillsammans med ingefära och gurkmeja. Tillsätt salladslök och nötter, strö över basilika. Rör samman fisksås, 2 msk limesaft, finhackad vitlök, chili och socker. Koka hastigt risnudlar och servera med fisken, dipsåsen och grönsaker.