ViktVäktarna - Macka med kyckling och senapsdressing

Macka med kyckling och senapsdressing

5
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En macka kan också vara en middag! I alla fall om den toppas med kyckling, grönsaker och en god senapsdressing. Och det gör denna.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g, 4 kycklingfiléer à 150 g

Olivolja

2 tsk

Råglevainbröd

4 skiva(or)

Fraiche 5%

1½ dl

Senap (dijon)

1 tsk

Lök

1 st, röd/röda

Saltgurka

4 st

Spenat, färsk

65 g

Instruktioner

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  2. Värm olja i en grillpanna och stek kycklingen 2-3 minuter per sida. Låt sedan steka på låg värme några minuter tills kycklingfiléerna är helt genomstekta.
  3. Stek brödet på båda sidor i en torr panna tills det får färg.
  4. Blanda fraiche med senap och lite salt.
  5. Skiva lök tunt. Dela saltgurkorna på längden.
  6. Toppa bröden med spenat, senapsdressing, kyckling, saltgurka och lök.