ViktVäktarna - Snabbjästa kanelbullar i långpanna

Snabbjästa kanelbullar i långpanna

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Kanelbullar som de görs i USA, alltså tätt ihop i en långpanna och toppade med frosting. Dessa görs med bakpulver istället för jäst, vilket gör att de är klara i ett nafs och så har vi valt en yoghurtbaserad frosting för att hålla nere Pointsvärdet.

Ingredienser

Vetemjöl

4¾ dl

Florsocker

2 msk

Bakpulver

2½ tsk

Vaniljsocker

1½ tsk

Grekisk yoghurt 0%

3½ dl

Ägg

1 st

Rörsocker

½ dl

Kanel

1 msk

Florsocker

1 dl

Grekisk yoghurt 0%

2 msk

Vaniljsocker

½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda ihop mjöl, 2 msk florsocker, bakpulver och 1 ½ tsk vaniljsocker i en bunke.
  3. Vispa ihop 3 ½ dl yoghurt och ägg och blanda sedan ner i mjölblandningen. Knåda ihop till en jämn och klibbfri deg, ca 2 minuter. Om degen är för klibbig, tillsätt mer mjöl, 1 msk i taget tills den inte längre är klibbig.
  4. Kavla ut degen på en lätt mjölad bänk till en rektangel (ca 20x30 cm). Strö över rörsocker och kanel jämnt över degen och rulla ihop längst med långsidan. Skiva upp i 12 bitar och lägg i en långpanna (ca 17x30 cm) med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de är gyllene, ca 22-25 minuter. Låt svalna 10 minuter.
  5. Blanda ihop 1 dl florsocker, 2 msk yoghurt och vaniljsocker till en jämna smet. Toppa de ljumna kanelbullarna med frostingen och servera direkt.