ViktVäktarna - Sojapocherad kycklingfilé

Sojapocherad kycklingfilé

1
Points® value
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingfilé pocherad i en smakrik asiatisk buljong blir otroligt saftig och funkar utmärkt att frysa! Detta recept är till 10 portioner, perfekt att göra mycket av och frysa in! Sök på "Fried rice med sojapocherad kyckling” ”Kinesiska pannkakor med sojapocherad kyckling" eller "Nudelsoppa med sojapocherad kyckling" i WW-appen för tre goda förslag på vad du kan göra med den.

Ingredienser

Japansk soja

1½ dl

Mirin (sött risvin)

3 msk

Rörsocker

1 msk

Vitlök

4 klyfta(or)

Salladslök

4 st

Torra kryddor

1 msk, five spice-krydda

Ingefära

2 tsk, finriven

Svartpeppar

1 tsk, hela korn

Kycklingbröstfilé

1½ kg, 10 filéer à 150 g

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienser, utom kycklingen, i en stor gryta och koka upp. Lägg i kycklingen och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda under lock tills kycklingen är klar, ca 15 minuter.
  2. Lyft upp kycklingen med hålslev och sila ner buljongen i en lufttät förpackning.

Anteckning

Har du inte five spice-krydda kan du enkelt göra egen genom att mortla 2 tsk vitpepparkorn, 2 stjärnanis, 2 tsk kanel, 2 tsk hela fänkålsfrön och 1 tsk hel kryddnejlika. Förvara det som blir över i en lufttät kryddburk.