Foto av Sötpotatisrisotto från WW ViktVäktarna

Sötpotatisrisotto

12
12
8
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En krämig risotto med söta sötpotatistärningar och pepprig ruccola är så gott, så gott! Vi vågar nästan lova att det blir en ny storfavorit i många hem.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

500 g

Rapsolja

1 tsk

Vatten

8 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Schalottenlök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

½ msk

Arborioris

2½ dl

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Parmesanost riven

2 dl

Ruccola

70 g

Gräslök

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna sötpotatis och blanda med rapsolja. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de är mjuka och fått lite färg, ca 15-20 minuter.
  3. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  4. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  5. Värm olivolja i en djup panna och fräs schalottenlök mjuk på låg värme utan att den tar färg. Tillsätt vitlök och ris, höj värmen och låt fräsa med någon minut.
  6. Häll på matlagningsvin och reducera tills ungefär hälften kokat bort, rör om hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljong lite i taget, börja med ca 3 dl och sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Rör om då och då. Riset är klart när det är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Konsistensen ska vara som en gröt.
  7. Blanda ner ost, ruccola och sötpotatis. Toppa med gräslök.