ViktVäktarna - Sötsur kalkonfärs med färsk ingefära och chili

Sötsur kalkonfärs med färsk ingefära och chili

12
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Morot och kalkonfärs som steks tillsammans med ingefära, vitlök, sesamolja, chili, soja och balsamvinäger blir otroligt smakrikt och gott! Serveras med ris och strimlad salladslök.

Ingredienser

Basmatiris okokt

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

40 g, färsk

Chili flakes

½ tsk

Morot

300 g

Salladslök

3 st

Rapsolja

1 tsk

Kalkonfärs 10%

450 g

Salt

½ tsk

Japansk soja

½ dl

Balsamvinäger

2 msk

Sesamolja

1 tsk

Socker

1 msk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka vitlök och ingefära. Riv morötter grovt och strimla salladslöken.
  3. Blanda japansk soja, balsamvinäger, sesamolja och socker och rör runt tills sockret löser sig.
  4. Värm rapsolja i en stekpanna och stek vitlök, ingefära och chili flakes några sekunder. Tillsätt färs, krydda med salt och stek tills färsen börjar bli klar. Häll på såsen, rör runt och tillsätt morötterna och salladslöken (spara lite av det gröna på salladslöken). Låt steka vidare någon minut på lite lägre värme tills färsen är helt klar.
  5. Toppa med det gröna på salladslöken och servera med ris.