ViktVäktarna - Stekt äpple- och korvpizza

Stekt äpple- och korvpizza

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna annorlunda, men ack så goda, pizza toppad med korv, äpple, lagrad ost och ruccola är en riktig favvo!

Ingredienser

Grekisk yoghurt 0%

180 g

Självjäsande vetemjöl

180 g

Rapsolja

4 tsk

Äpple

1 stor(t)/stora

Kycklingkorv 9%

100 g

Ost riven 17%

2 dl, lagrad

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda ihop yoghurt och nästan allt mjöl, salta lätt. Knåda tills du får en smidig deg och dela upp degen i fyra bollar. Mjöla en arbetsbänk med resterande mjöl och kavla ut fyra tunna rundningar.
  3. Värm olja i en panna och stek pizzabottnarna en i taget tills de fått färg på båda sidor. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Skiva upp äpple och korv och toppa pizzabottnarna med ost, äpple och korv. Sätt in i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter. Toppa med ruccola.

Anteckning

Om degen känns för torr tillsätter du bara lite mer yoghurt. Ta en msk i taget tills du får rätt konsistens. För ännu snabbare pizza, byt ut bottnen till exempelvis tortillabröd eller libabröd. Det går att ersätta det självjäsande mjölet med vanligt vetemjöl och 1 ½ tsk bakpulver.