ViktVäktarna - Svamp Stroganoff med ris

Svamp Stroganoff med ris

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stroganoff – denna klassiska vardagsfavorit! Här har vi tagit en ganska klassisk stroganoff och bytt ut biffen till svamp. Gott och lätt!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Champinjoner

750 g

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Tomatpuré

3 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Mjölk 0,5%

3 dl

Senap (dijon)

2 tsk

Balsamvinäger

1 tsk

Timjan

½ tsk, torkad

Socker

1 krm

Persilja

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva svamp i ½ cm-tjocka skivor och finhacka lök.
  3. Värm en panna och stek svampen, tillsammans med lite salt, utan fett tills den börjar släppa vätska.
  4. Tillsätt olja och lök och stek vidare tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré och finriven vitlök och låt fräsa med under omrörning någon minut. Blanda ner mjölk, dijon, vinäger, timjan och socker, koka upp och låt sjuda 5-10 minuter.
  5. Smaka av grytan med salt och peppar. Servera med ris och toppa med persilja.