ViktVäktarna - Tagliatelle med fläskytterfilé och svamp

Tagliatelle med fläskytterfilé och svamp

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig vardagsrätt med krämig tagliatelle, svamp, spenat och fläskytterfilé.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Fläskytterfilé

600 g

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Champinjoner

250 g

Bladpersilja

2 msk

Fraiche 5%

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

¼ st, eller svampbuljong

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Spenat, färsk

70 g

Paprikapulver

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala och skiva lök och stek glansig i olja.
  2. Skär kött i mindre bitar, salta och peppra och stek i olja. Sänk värmen och pressa ner vitlök. Skiva svamp och låt steka med i 5 min.
  3. Blanda ner hackad persilja, fraiche och smulad buljongtärning. Låt puttra 5-10 min
  4. Koka under tiden pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av allt vatten utom 1 dl, blanda ner spenat och låt mjukna. Tillsätt 1 dl pastavatten till kött- och svampsåsen och låt puttra någon minut.
  5. Blanda ner pastan och spenaten i kött- och svampsåsen. Avsluta med att pudra över lite paprikapulver.

Anteckning

Toppa gärna med parmesan eller pecorino.