Foto av Tandoorikyckling med raita från WW ViktVäktarna

Tandoorikyckling med raita

10
Points®
Total tid
2 tim 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk indisk rätt med kyckling, ris och en härlig yoghurtsås.

Ingredienser

Currypasta

4 msk

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk finhackad

Yoghurt naturell 3%

¾ dl

Kycklingbröstfilé

500 g

Gurka

1 st, liten

Yoghurt naturell 0,5%

4 dl

Mynta

1 msk

Mango chutney

2 tsk

Ris, okokt

3½ dl

Sallad

4 dl

Instruktioner

  1. Blanda currypasta och vitlök med naturell yoghurt i en skål. Gör några snitt i kycklingfiléerna och lägg ner dem i yoghurtblandningen. Täck skålen med folie och låt stå i kylen minst 2 timmar men gärna över natten.
  2. Riv gurkan grovt och låt den rinna av i en sil 5 minuter. Blanda samman gurka, lättyoghurt, hackad mynta och mango chutney, smaksätt med salt och peppar.
  3. Koka riset. Grilla kycklingen på kolgrill eller i ugn, 225° ca 15 minuter eller tills de är genomstekta. Servera tillsammans med ris, raita och sallad.
  4. Tips! Prova att byta ut kycklingfilén mot kalkon eller fläskkött.