ViktVäktarna - Texmex-bullar med mangosallad och limeyoghurt

Texmex-bullar med mangosallad och limeyoghurt

7
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
"Det var en gång ett gäng köttbullar som mötte en påse tacokrydda" – en bra början på en lycklig saga tänkte vi och testade att kombinera dessa två barn(och vuxen)-favoriter. Och vi har inte träffat på någon som inte gillar denna rätt! Texmex-bullar med mathavre, en syrlig kål- och mangosallad, rostad majs och limeyoghurt.

Ingredienser

Kycklingfärs 5%

500 g

Ägg

1 st

Taco kryddmix, utan socker

1 påse(ar)

Rapsolja

1 msk

Mathavre okokt

2 dl

Vitkål

250 g

Mango

200 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Lime

2 st

Majs

2 dl

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda färs, ägg och tacokrydda.
  3. Forma bollar med blöta händer.
  4. Värm rapsolja i en panna och stek bullarna tills de fått färg runt om. Lägg över i en ugnsfast form och låt bli klara i ugnen, ca 15 minuter.
  5. Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen.
  6. Strimla vitkål tunt och skär mango i små bitar. Blanda i en skål tillsammans med pressad vitlök, olivolja, pressad saft och rivet skal från en lime. Smaka av med salt och peppar.
  7. Rosta majs i en torr panna.
  8. Blanda yoghurt med pressad saft och rivet skal från en lime. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera texmex-bullarna med mangosallad, mathavre och limeyoghurt. Toppa med rostad majs.

Anteckning

Kycklingfärs är ganska blöt och därför lite trixig att forma bollar av. Det kan hjälpa att ställa in köttfärssmeten i kylen en halvtimme innan den ska rullas. Du kan också byta ut mathavre mot tortillabröd.