ViktVäktarna - Tofunuggets med klyftpotatis och sötsyrlig örtsås

Tofunuggets med klyftpotatis och sötsyrlig örtsås

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tänk dig fiskpinnar, fast med tofu och lite mer smak! Tofunuggets serverade med krispiga potatisklyftor och en god örtsås. Gott för hela familjen!

Ingredienser

Potatis

800 g

Olivolja

2 tsk

Tofu, fast

400 g

Mjölk 0,5%

1½ dl

Vetemjöl

4 msk

Panko ströbröd

1½ dl

Paprikapulver

1 tsk

Vitlökspulver

1 tsk

Chilipulver

½ tsk

Gurkmeja

½ tsk

Rapsolja

1 msk

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Äppelcidervinäger

1 msk

Honung, flytande

2 tsk

Dill

1 knippe(n)

Gräslök

1 knippe(n)

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° och varmluft.
  2. Klyfta potatis och blanda med olivolja, salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 30 minuter tills de är gyllene.
  3. Skiva tofu, lägg mellan hushållspappersark och pressa ur vätska. Skiva sedan i mindre bitar.
  4. Vispa ihop mjölk och mjöl. Blanda panko med kryddor. Doppa tofun i smeten och sedan i pankon. Stek i rapsolja i en panna tills de fått fin färg.
  5. Blanda ihop yoghurt, vinäger, dill, gräslök, rivet skal från en hel citron och lite pressad saft.
  6. Servera tofunuggets med potatis, sås och citronklyftor.