ViktVäktarna - Tomat- och räkpasta

Tomat- och räkpasta

9
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vad vi har här är en enkel och god pastarätt med tomat, purjo, basilika, räkor, citron och pecorino. Den funkar lika bra en trött vardagskväll när maten snabbt ska på bordet, som en festlig fredagskväll med vänner du vill skämma bort med något riktigt smarrigt!

Ingredienser

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, linguine

Olivolja

2 tsk

Cocktailtomater

400 g

Vitlök

3 klyfta(or)

Skalade räkor

300 g, ca 1 kg med skal

Spenat, färsk

65 g

Basilika

1 knippe(n)

Pecorino

1 dl, riven/rivet

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Strimla purjo.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 2 dl av kokvattnet.
  3. Värm olja i en djup panna och fräs löken ett par minuter. Halvera under tiden tomaterna.
  4. Blanda ner tomater i pannan med lök och låt steka med tills de mjuknat något.
  5. Finhacka vitlök och blanda ner tillsammans med räkor, spenat och basilika. Låt bli varmt och blanda ner ost, avrunnen pasta och kokvatten. Blanda ordentligt tills osten smält och pastan blivit krämig. Smaka av med pressad citron.

Anteckning

Det passar utmärkt med chili i denna rätt. Blanda ner finhackad färsk chili tillsammans med tomaterna eller bara toppa med chili flakes om inte alla runt bordet gillar hetta.