ViktVäktarna - Tonfisksallad med linser och citrondressing

Tonfisksallad med linser och citrondressing

2
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig och fräsch sallad med belugalinser, tonfisk, äpple och grönsaker. Dressad med en smarrig citrondressing.

Ingredienser

Torra belugalinser

3 dl

Cocktailtomater

250 g

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Persilja

1 dl

Olivolja

2 msk

Vatten

1 msk

Äppelcidervinäger

1 msk

Citron

1 st

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvinsing på förpackningen. Skölj sedan i kallt vatten så att de svalnar.
  2. Halvera tomaterna, skär zucchinin på längden i tunna skivor, gärna med mandolin. Kärna ur äpplet och skiva tunt. Hacka persilja.
  3. Vispa ihop olja, vatten, vinäger och saft samt skal från citronen till en vinägrett. Blanda med linserna och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ut grönsaker, äpple, linser och avrunnen tonfisk på ett stort fat och toppa med persilja.