Foto av Torsk med kokos- och currysås från WW ViktVäktarna

Torsk med kokos- och currysås

9
Point(s)
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad, god och enkel rätt med få ingredienser. Bättre kan det väl knappast bli en vardagskväll? Torsk och purjo i en smarrig kokos- och currysås serverad med smakrikt råris är bara så himla gott!

Ingredienser

Purjolök

1 stor(t)/stora

Rapsolja

1 tsk

Råris, okokt

2 dl, snabbkokt

Curry

1½ msk, currymangokrydda

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Torsk

500 g

Instruktioner

  1. Strimla purjolök fint. Värm olja i en djup panna och fräs löken ca 10 minuter på låg värme tills den börjar bli mjuk.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Pudra curryn över purjolöken i pannan och rör runt. Tillsätt kokosmjölk och låt allt bli varmt. Lägg ner fiskfiléerna i pannan och låt sjuda på låg värme under lock några minuter, tills fisken är helt klar.
  4. Servera med ris.