Foto av Torsk med ratatouille från WW ViktVäktarna

Torsk med ratatouille

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt torsk serverad med en klassisk och smakrik ratatouille, det kan knappast bli bättre!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Torsk

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Paprika

1 st, röd

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Krossade tomater

1 förp

Lagerblad

1 st

Timjan

½ tsk

Rosmarin

½ tsk

Instruktioner

  1. Skär paprika, aubergine och zucchini i 2x2 cm bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och vitlök glansigt. Tillsätt övriga grönsaker och fräs ytterligare några minuter, slå i krossad tomat och rör om.
  3. Lägg i lagerbladet och krydda med timjan och rosmarin. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra på låg värme ca 15-20 minuter.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Stek torsken i margarin. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera torsken med ratatouille och ris.