Foto av Torsk med timjandoftande svampsås från WW ViktVäktarna

Torsk med timjandoftande svampsås

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Kantareller hör hösten till, men de går att få tag på i frysdisken och på konserv året runt. Här blandas de med öl och lök för att serveras till torsk och potatis.

Ingredienser

Potatis

3 st

Salladslök

2 st

Torsk

200 g

Olivolja

1 tsk

Salt

1 krm

Peppar

1 krm

Kantareller

75 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lättöl 2,3%

½ dl, mörkt

Fiskbuljong

½ dl

Sockerärter

2 dl

Timjan

1 msk

Farinsocker

½ tsk

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatis och lök. Stek torskfilén i olja och krydda med salt och peppar. Ta upp fisken. Stek kantareller i margarinet och häll på öl och buljong. Lägg i potatis, lök och sockerärter. Krydda med färsk timjan och farinsocker. Låt det puttra några min och servera till fisken.