Foto av Torskrygg med tomatsallad och rostad potatis från WW ViktVäktarna

Torskrygg med tomatsallad och rostad potatis

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Buljongkokt torskrygg toppad med rivet citronskal, serveras med klyftpotatis och en smakfylld tomat- och olivsallad.

Ingredienser

Potatis

800 g, fast

Olivolja

½ msk

Tomat

5 st

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora

Kapris

2 msk

Basilika

2 msk, hackad

Dill

1 msk, hackad

Fiskbuljongtärning

1 st

Torsk

600 g

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär potatis i bitar och lägg i en påse. Häll i olja och krydda med salt och peppar. Lägg på en plåt och ställ in i ugnen ca 20-30 minuter.
  3. Skär tomater i bitar och lägg i en skål. Hacka oliver och blanda ner tillsammans med kapris, basilika och dill. Krydda med salt och peppar.
  4. Koka upp vatten med buljongtärning. Lägg i fisken och låt den koka under lock i ca 3 minuter. Lägg upp fisken och riv över citronskal. Servera med potatis och tomatsallad.