[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Tortillapizza med grönkålspesto och kyckling från WW ViktVäktarna

Tortillapizza med grönkålspesto och kyckling

9 - 11
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
God pizza får du snabbt och enkelt ihop med tortillas som pizzabotten. Toppad med grönkålspesto, kyckling och svamp. Och mozzarella, så klart!

Ingredienser

Grönkål

130 g

Basilika

1 knippe(n)

Parmesanost

50 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1½ msk, pressad

Olivolja

1 msk

Salt

1 nypa(or)

Kycklingbröstfilé

500 g

Skogschampinjoner

300 g

Rapsolja

2 tsk

Tortillabröd, fullkorn

4 medelstor(t)/medelstora

Mozzarella

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanchera kålen i lättsaltat vatten.
  3. Lägg i en matberedare tillsammans med nästan all basilika, ost, hackad vitlök och citron. Kör till en grov pesto. Blanda ner olivolja och smaka av med salt och ev. lite rivet citronskal.
  4. Strimla kycklingen och krydda med salt och peppar. Skiva svampen.
  5. Värm hälften av rapsoljan i en panna och stek kycklingbitarna tills de fått färg och är genomstekta.
  6. Ta upp ur pannan och stek svampen i resterande olja tills den fått fin färg. Salta och peppra.
  7. Lägg tortillabröden på plåtar med bakplåtspapper, bre på pesto och toppa med kyckling och svamp. Dra isär mozzarellan och fördela på pizzorna. Sätt in i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och pizzan fått fin färg. Toppa med resterande basilika.