ViktVäktarna - Tostados med bönor och chamoy

Tostadas med bönor och chamoy

11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Har du inte ätit tostados innan är det hög tid nu! Tostados är vanligtvis friterade öppna tacos som man kan fylla med precis vad man själv gillar. Våra är fyllda med chili, tomat, svarta bönor och gratinerade med ost. Till dem serverar vi en chamoy som är en fruktig, het och söt sås, poppis i det mexikanska köket.

Ingredienser

Chilipeppar

3 st, röd/röda, ancho

Cocktailtomater

250 g

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, mild

Svarta bönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Fraiche 5%

½ dl

Ost riven 17%

1½ dl

Tortillabröd

8 liten(t)/små

Avokado

1 liten(t)/små

Marmelad

2 msk, aprikos

Lime

2 st

Ruccola

70 g

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Lägg anchochili i blöt ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Halvera tomat och finhacka grön chili. Blanda ihop med avrunna och sköljda bönor, fraiche och ost. Salta.
  4. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt och lägg på tortillabröden. Fördela fyllningen på bröden och tillaga i ugn ca 15 minuter.
  5. Kärna ur anchochilin om du vill ha en mild sås, låt dem annars vara kvar för lite extra smak. Mixa dem tillsammans med marmelad och rivet limeskal. Pressa i lime lite i taget och smaka av. Smaka också av med salt.
  6. Ta ut tostadosen och toppa med skivad avokado och chamoy. Servera med ruccola och limeklyftor.

Anteckning

Anchochili är torkad Poblanochili som får en söt och mild smak. Du hittar den på butikens frukt- och gröntavdelning.