Foto av Tre varianter på sommarsallad från WW ViktVäktarna

Tre varianter på sommarsallad

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Med en bra bas kan du variera toppingen på salladen efter tycke och smak och eget huvud. Här ger vi dig lite tips på vägen.

Ingredienser

Sallad

400 g, huvudsallad och romansallad

Cocktailtomater

200 g, halverade

Paprika

2 st, gula strimlade

Majs

2 dl

Apelsin

2 st, saft

Vitlök

1 klyfta(or), pressad

Schalottenlök

1 st, tärnad

Balsamvinäger

4 msk

Kycklingbröstfilé

300 g, strimlad

Rapsolja

1 tsk

Citron

½ st, 2 tsk saft

Oliver i saltlag

5 stor(t)/stora, gröna, skivade

Ingefära

5 g, 1 cm tärnad

Teriyakisås

6 msk

Lövbiff

200 g

Rapsolja

2 tsk

Vita bönor, konserv

1 dl

Chilipeppar

1 st, röd/röda, 1/2-1 tärnad

Olivolja

2 tsk

Timjan

½ tsk

Salladsost (feta) 10%

150 g, tärnad

Instruktioner

  1. Salladsbasen; Riv salladen i lagom stora bitar och blanda tomater, paprika och majs. Blanda samman dressingen och krydda med salt och peppar. Variant 1; Krydda kycklingfilén med salt och peppar. Stek i olja ca 5 min. Pressa över 2 tsk citronsaft och rör om. Lägg oliver och kycklingen på salladen. Variant 2; Skär ingefäran i små tärningar och blanda med teriyakisås. Strimla lövbiffen och lägg ner i såsen, låt det marinera ca 15 min. Ta upp och stek i olja ca 5 min. Lägg biff och bönor på salladen och servera. Variant 3; Dela och kärna ur chili. Hacka den fint. Blanda med olja, timjan och krydda med salt och peppar. Skär osten i kuber och blanda med chili och olja. Låt det dra ca 15 min. Skeda upp det på salladen och servera.