Foto av Ugnsbakad lax med mango- och dillsås från WW ViktVäktarna

Ugnsbakad lax med mango- och dillsås

14
8
3
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad och god pastarätt med lax som tillagas i en smarrig sås i ugnen. Perfekt en stressig vardagskväll när det måste gå snabbt!

Ingredienser

Fraiche 5%

2 dl

Vatten

1 dl

Fiskfond

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Mango chutney

3 msk

Sambal oelek

1 tsk

Ingefära

1 tsk

Purjolök

1 bit(ar)

Lax

600 g, skinnfri

Bönpasta okokt (100% bönor)

250 g

Dill

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda fraiche med vatten, fond, riven vitlök, mango chutney, sambal och ingefära.
  3. Strimla purjon och salta laxen. Lägg över i en ugnsfast form och häll över såsen. Sätt in i ugnen tills laxen är som du vill ha den, ca 15-20 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Dela laxen i bitar och blanda ner avrunnen pasta och dill.