Foto av Ugnsbakad pasta med medelhavsgrönsaker från WW ViktVäktarna

Ugnsbakad pasta med medelhavsgrönsaker

9
9
3
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pastagratäng brukar vara poppis oavsett om en ska utfodra barn, en hungrig make eller bara vill ha en himla massa goa matlådor. Här har vi en lakto-ovo-vegetarisk variant med en massa grönsaker, en mustig tomatsås, basilika och parmesan. Det låter inte så dumt va?

Ingredienser

Lök

2 st, röd/röda

Paprika

2 st

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

2 st

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Krossade tomater

2 förp

Balsamvinäger

1 tsk

Rörsocker

1 tsk

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

250 g

Basilika

½ kruka(or)

Parmesanost

1½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klyfta lök, skär paprika och aubergine i stora bitar och skiva zucchini.
  3. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och blanda med hälften av oljan. Sätt in i ugnen ca 15 minuter tills grönsakerna mjuknar något.
  4. Finhacka vitlök. Värm resterande olja i en gryta på låg värme och fräs vitlöken hastigt.
  5. Blanda ner krossade tomater, vinäger och socker och låt koka upp. Låt sjuda med locket på glänt 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pasta väldigt al dente enligt anvisning på förpackningen.
  7. Blanda avrunnen pasta med tomatsåsen och grönsakerna. Blanda ner basilika och lägg sedan allt i en ugnsfast form. Toppa med ost och sätt in i ugnen ca 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.