Foto av Ugnsbakad spätta med chilisås från WW ViktVäktarna

Ugnsbakad spätta med chilisås

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Spätta med ett täcke av smakrik och lite kryddig sås, serverad med färskpotatis.

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Rödspätta

500 g

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Margarin flytande 80%

1 tsk

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Chilisås, tomat

3 msk, gärna het

Curry

1 tsk, ½ - 1 tsk

Sambal oelek

1 tsk, ½ - 1 tsk

Sallad

4 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Krydda fisken med salt och peppar, rulla ihop och lägg i smord ugnsfast form.
  3. Strimla purjolök, hacka paprika och strö det över fisken.
  4. Blanda matlagningsgrädde, chilisås, curry och sambal och häll över fisken. Sätt in i ugn i ca 15-20 min.
  5. Servera fisken med potatis och sallad.