Foto av Ungersk paprikakyckling från WW ViktVäktarna

Ungersk paprikakyckling

12
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En traditionell rätt från Ungern med god smak av tomat, paprika och vitlök som passar hela familjen.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Tomat

2 st

Paprika

2 st

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprikapulver

3 tsk, varav 1 tsk starkt paprikapulver

Salt

1 tsk

Peppar

1 tsk

Kycklingben med skinn

8 st, vikt avser ätlig del

Ris, okokt

2 dl

Fraiche 5%

2 dl

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök, skär tomater och paprika i bitar. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken mjuk. Tillsätt tomater och paprika och låt fräsa tills de mjuknat. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver (vanlig och stark), salt och peppar.
  2. Stycka kyckling (om den är hel) i mindre bitar. Tillsätt kycklingen i grytan och häll på vatten så det nästan täcker kycklingen. Låt koka ca 30 min eller tills kycklingen är färdig.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera kycklinggrytan med ris och en klick fraiche.