Foto av Vegansk "äggtoddy" från WW ViktVäktarna

Vegansk "äggtoddy"

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 35 min
Förberedelse
5 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Äggtoddy - ett måste i det amerikanska julfirandet och något som är så gott så vi borde anamma det hos oss också. Här är en vegansk och laktosfri variant med cashewnötter och mandeldryck. Alltså en äggtoddy utan ägg, men lika gott för det!

Ingredienser

Cashewnötter

35 g

Rom 40%

100 ml, mörk

Mandeldryck, osötad

8 dl

Lönnsirap

75 g

Vaniljpulver

½ tsk

Muskotnöt

½ tsk

Instruktioner

  1. Lägg nötter i en mixer och häll på rom. Låt stå minst 30 minuter så att nötterna mjuknar.
  2. Tillsätt mandeldryck, sirap, vaniljpulver och muskot. Kör till en helt slät dryck. Häll upp i en bringare och låt kallna i kylen.
  3. Häll upp i glas och toppa ev. med ytterligare muskot.

Anteckning

För en alkoholfri äggtoddy, ersätt rom med samma mängd mandeldryck.