ViktVäktarna - Vegetarisk tacopaj med belugalinser

Vegetarisk tacopaj med belugalinser

6
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Tacopaj är en riktig storfavorit till helgen i många hem! Denna version har vi valt att göra vegansk. Helt enkelt för att det är så himla är gott.

Ingredienser

Kikärter, konserv

100 g

Havremjöl

¾ dl

Mjölkfritt margarin 80%

25 g

Vatten

1 msk

Torra belugalinser

2 dl

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Tomatpuré

3 msk

Chipotlepasta

1 msk

Spiskummin

1½ tsk

Vatten

1 dl

Majs

3 dl

Havrefraiche 15%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Paprikapulver

2 tsk

Ost, vegansk 24%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  3. Mixa kikärter, havremjöl, margarin och vatten till en deg, låt vila en stund i kylen. Kavla ut till en tunn pajbotten mellan 2 bakplåtspapper. Lägg över och tumma in den i en pajform (Ø ca 24 cm). Sätt in i ugnen 10-15 minuter.
  4. Finhacka lök och vitlök och tärna morot smått.
  5. Värm olja i en panna och fräs lök och morot på medelvärme tills den mjuknar, ca 15 minuter. Tillsätt vitlök och tomatpuré och låt steka med ca 1 minut under omrörning. Tillsätt chipotlepasta, spiskummin, vatten, linser och majs och låt sjuda en kort stund. Smaka av med salt och lägg över i det gräddade pajskalet.
  6. Blanda ihop havrefraiche, pressad vitlök och paprikapulver och bre på pajen. Toppa med ost och sätt in i ugnen tills den är gyllene, 20-30 minuter. Låt gärna pajen vila 5-10 minuter innan den skärs upp.

Anteckning

Välj själv om du vill göra denna paj vegansk eller ej, det blir lika god med en vanlig fraiche och ost om du föredrar det.